16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi aplicate gorjenilor care nu au respectat ordonanțele militare

Amenzi aplicate gorjenilor care nu au respectat ordonanțele militare

În județul Gorj, în ultimele 24 de ore au fost executate 19 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 707 persoane și au fost supuse controalelor 9 societăți comerciale, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulație. De asemenea, polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare totală de 5.000 de lei. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină și au desfășurat activități de verificare în teren de respectare a interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

Au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 2.000 lei, două persoane, deoarece nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19. Autoritățile județene fac apel în continuare către gorjeni, să respecte cu strictețe regulile impuse de starea de urgență și, deși au trecut sărbătorile, nu se poate vorbi de o relaxare a măsurilor. Cetățenii trebuie să evite deplasările în spațiul public, iar dacă acest lucru este imposibil, se recomandă purtarea măștii în permanență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS