11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis își îndulcește tonul și spune că este optimist. Ieri avertiza scrâșnit că vom avea înmormântări după Sărbători

Iohannis își îndulcește tonul și spune că este optimist. Ieri avertiza scrâșnit că vom avea înmormântări după Sărbători

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri un nou apel la români să rămână în case de sărbătorile pascale și a avertizat că în această perioadă „rămân în vigoare absolut toate restricțiile”.

Iohannis și-a îndulcit tonul după ce, ieri, spusese scrâșnit, că după Sărbători vom avea înmormântări, dacă românii merg la biserică așa cum le permitea un protocol semnat de MAI și BOR. Ulterior, protocolul a fost modificat.

Iohannis a declarat că „România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste” dar „nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă”, datorită eforturilor făcute de autorități și a respectării distanțării sociale de către român

„Haideți să nu irosim acest efort!”, a spus șeful statului.

Iată principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Ne confruntăm cu o amenințare globală, care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume, nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia. Dar, în același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă cum este aceasta. Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine.

În prezent, numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste.

A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde. Dar, în aceste clipe, trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim.

Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea fi împreună, sănătoși, mai târziu! Oricât de dificil ne este acum, am toată încrederea că vom deveni mai puternici după această grea încercare.

Stați acasă de Sărbători! Nu mergeți în vizite la prieteni și familie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS