13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un focar COVID la un cămin de bătrâni din România

Încă un focar COVID la un cămin de bătrâni din România

Circa 30 de persoane de la Centrul medico-social din localitatea dâmboviţeană Răcari au fost confirmate cu coronavirus şi internate la Spitalul de Infecţioase din Târgovişte. Testarea celor de la centrul din Răcari a fost făcută după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19, transmite Agerpres.

Nu este primul caz de acest fel. Acum câteva zile, la un cămin de bătrâni din Orăștie au fost depistați 22 de vârstnici și 5 îngrijitori cu coronavirus. Și la Galați a apărut un caz similar la începutul lunii aprilie.

„Pe scurt: un cetăţean solicită ambulanţa (…) fiind declarat pozitiv! Internat la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte. Soţia lucrează în centrul medico-social şi a fost prezentă la post până în data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială că ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea în centru s-a realizat în data de 11.04 în conformitate cu Ordonanţa Militară 8/10.04. În acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate şi internate la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte. Vineri vor fi testaţi toţi colegii aflaţi în izolare la domiciliu!”, a postat pe Facebook, primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

DSP Dâmboviţa a început o anchetă epidemiologică la Centrul medico-social de la Răcari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS