14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria deschide pentru navetişti punctul de frontieră Battonya

Ungaria deschide pentru navetişti punctul de frontieră Battonya

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI, a anunţat joi deschiderea pentru navetişti a punctului de trecere a frontierei de la Battonya (n. red. – corespondent cu Turnu din judeţul Arad).

Guvernele de la Budapesta şi Bucureşti au restricţionat traficul de pasageri pentru a limita răspândirea coronavirusului, însă măsurile au creat complicaţii pentru cei care lucrează sau deţin proprietăţi agricole de ambele părţi ale frontierei româno-ungare, a arătat ministrul pe Facebook. Din acest motiv şi având în vedere experienţele pozitive de până acum, acordul bilateral care prevedea menţinerea în funcţiune a opt puncte de trecere a frontierei a fost extins la nouă.

Szijjarto a apreciat că este o veste bună pentru comunităţile din apropierea graniţei şi pentru cooperarea economică, România fiind a patra piaţă ca mărime pentru exporturile din Ungaria.

De duminica trecută, navetiştii puteau deja trece frontiera Ungariei pe la Csengersima, Vallaj, Letavertes, Artand, Mehkerek, Gyula, Nagylak şi Kiszombor (n. red. – corespondente punctelor de trecere de la Petea, Urziceni, Săcuieni, Borş, Salonta, Vărşand, Nădlac, respectiv Cenad).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS