17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControale în trafic și în spitale din partea polițiștilor și a DSP

Controale în trafic și în spitale din partea polițiștilor și a DSP

În următoarele zile se anunță o intensificare a controalelor în trafic și, în special, în unitățile sanitare cu paturi de pe raza județului Gorj.

Sunt zonele unde se poate realiza transmiterea coronavirusului de la o persoană la alta. Polițiștii vor verifica unde se deplasează cetățenii și dacă au asupra lor declarațiile prevăzute în ordonanțele militare. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică va continua verificările în spitalele din județ și în special la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aici au și fost aplicate primele amenzi pentru că mai multe cadre medicale nu purtau echipamente de protecție.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual (infecția cu coronavirus), inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat un control la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. S-a verificat respectarea precauțiunilor universale de către personalul medical și auxiliar. Pentru neconformitățile constatate, privind purtarea necorespunzătoare a echipamentului de protecție, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.000 de lei“, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Doi pacienți la Spitalul COVID

Este de precizat că în județul Gorj sunt 540 de persoane aflate în carantină și 414 autoizolaţi, cu 165 ieșiți și un intrat. Din statistica Direcției de Sănătate Publică Gorj, se poate observa că numărul celor aflați în autoizolare continuă să scadă și, cel mai probabil, se va ajunge la zeci de persoane, dacă nu vor mai sosi cetățeni din afara țării. Rămâne o cifră constantă în ceea ce privește numărul celor intrați în carantină, semn că încă nu au trecut cele 14 zile de la sosirea în țară, din zone de mare risc, precum Italia sau Spania.

În județul Gorj râmân doar zece cazuri de coronavirus, cinci vindecați și două decese. Mai sunt internate trei persoane cu COVID 19. Două dintre acestea au fost internate la Spitalul din Târgu-Cărbunești, declarat spital suport pentru pacienții cu coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS