16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus România vs. Europa. Graficul cazurilor comparativ cu țările europene

Coronavirus România vs. Europa. Graficul cazurilor comparativ cu țările europene

După 48 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus, România se află mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât se regăseau majoritatea țărilor vest-europene în același moment. Același lucru e valabil și în cazul deceselor confirmate. În același timp, Ungaria și Bulgaria, țări vecine României, se află la rândul lor mult mai jos pe toate graficele. Vezi în text cum se compara situația din România față de țările UE în ceea ce privește infectările și decesele, dar și situațiile calculate la 100.000 de locuitori, potrivit hotnews.

În a 29-a zi de la primele 30 de cazuri raportate, în România au fost confirmate oficial 4.700 de cazuri de coronavirus. În același moment comparativ, în Ungaria au fost înregistrate 1400, iar în Bulgaria erau 661.

În același moment de comparație, Italia avea aproape 60.000, Spania circa 75.000, Germania puțin sub 50.000, iar Marea Britanie trecuse deja de 20.000.

Dacă privim însă datele confirmate relativ la suta de mii de locuitori, observăm cum graficul se mai comprimă și România se apropie mai mult de curba țărilor vest-europene.

În ceea ce privește numărul de morți, România a înregistrat peste 300 de morți în același moment comparativ în care în Italia erau deja peste 2.000 de victime, iar în Spania erau confirmate peste 4.000 de decese.

Situația deceselor la suta de mii de locuitori pune România mult mai aproape de curba Germaniei sau cea a Franței.

Sigur, numărul total al cazurilor confirmate ține strâns și de modul și intensitatea cu care fiecare stat testează populația. În această privință, România a ajuns în ultimele zile să raporteze în jur de 4.000 de teste efectuate în fiecare zi. În total, de la debutul pandemiei de coronavirus în țara noastră au fost efectuate peste 67.000 de teste.

Spre comparație, Bulgaria a realizat până acum peste 15.000 de teste, Ungaria a raportat peste 33.000 de teste, în timp ce Germania are oficial realizate peste 1,3 milioane de teste. Italia a făcut peste 1 milion de teste, Spania și Marea Britanie au făcut fiecare peste 350.000 de teste, iar Franța a raportat peste 225.000 de teste realizate. Vezi aici o statistică ce privește numărul de teste pentru coronavirus realizat de fiecare țară europeană.

  • Graficul a fost realizat de comunitatea geo-spatial.org și conține date oficiale din România și din alte state din Europa (cu un decalaj de o zi)
  • Scara folosită în grafice este una LOGARITMICĂ

Nu se vede bine pe mobil sau vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Graficul cazurilor de coronavirus raportat la 100.000 de locuitori. Romania vs Europa

Nu se vede bine pe mobil sau vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Graficul deceselor de coronavirus. Romania va Europa

Nu se vede bine pe mobil sau vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Graficul deceselor de coronavirus la 100.000 de locuitori. Romania vs Europa

Vrei să vezi graficul de mai jos mai mare, într-o fereastră nouă? Nu se vede bine pe mobil? Click aici.

–-

HARTA cazurilor de coronavirus din EUROPA:

Numărul de teste coronavirus efectuate de fiecare țară din Europa:


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS