21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn pandemie, Amazon angajează 75.000 de oameni

În pandemie, Amazon angajează 75.000 de oameni

Amazon va angaja încă 75.000 pentru a rezolva cererea crescută din cauza crizei coronavirusului.

Amazon a angajat deja peste 100.000 de persoane în ultimele patru săptămâni ca urmare a creșterii cererii din cauza pandemiei globale de coronavirus, dar caută să adauge încă 75.000 de lucrători în SUA, atât pe poziții full-time, cât și pe timp parțial. Compania a dezvăluit eforturile de angajare extinse într-o postare pe luni, în care a anunțat, de asemenea, că va crește şi salariile până la peste 500 de milioane de dolari.

Compania spune că speră că eforturile sale de angajare pot contribui la atenuarea unei pierderi de locuri de muncă și din alte domenii. Amazon a poziționat deschiderile sale ca o opțiune pentru oricine dorește să caute muncă „până când lucrurile revin la normal și angajatorul lor trecut este în măsură să le readucă”.

Compania spune că va continua să-și consolideze investițiile în „siguranță, plata și beneficii” pentru toți angajații noi și existenți. Gigantul de vânzare cu amănuntul online a detaliat unele dintre eforturile sale în această privință, inclusiv verificarea temperaturii în centrele de îndeplinire și magazinele Whole Foods, precum și distribuirea măștilor către angajați și efectuarea auditurilor zilnice ale acestor practici.

Muncitorii din instalațiile Amazon au întreprins diferite acțiuni pentru a protesta împotriva condițiilor și pentru a solicita angajatorilor lor practici de sănătate și siguranță mai bune. 

Compania, care a înregistrat cazuri de infectare cu coronavirusul în rândul personalului din depozitele sale, și-a luat angajamentul de a efectua testări termometrice și asigura măști de protecție pentru toți muncitorii din depozitele din Statele Unite și Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS