11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul COVID din Cărbunești primește de vineri pacienți infectați cu noul coronavirus

Spitalul COVID din Cărbunești primește de vineri pacienți infectați cu noul coronavirus

Spitalul de Urgență COVID din Târgu Cărbunești primește de vineri primii pacienți infectați cu noul coronavirus.

Unitatea medicală a pregătit separarea circuitelor. Acestea sunt pe culori. Există și o cameră de primiri a pacienților și saloane amenajate corespunzător pentru bolnavi. Acestea sunt și supravegheate video. În total, Spitalul de Urgență COVID din Târgu Cărbunești are 200 de paturi și de vineri este pregătit, cel puțin teoretic, să îi primeacă pe pacienții infectați cu coronavirus.

La Cărbunești vor ajunge de vineri doi pacienți de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aceștia se află internați la Secția de Boli Infecțioase și au ajuns la unitatea medicală, după ce au manifestat simptome specifice COVID-19. Au fost prelevate probe, iar rezultatele au fost pozitive. Bolnavii nu au mai fost transferați la Craiova sau în altă unitate medicală din țară, știindu-se că și în Gorj va fi disponibil un spital COVID

Sunt pregătiți pentru un număr mic de pacienți

Constantin Târziu, managerul Spitalului COVID Târgu Cărbunești, a declarat că, momentan, unitatea medicală este pregătită să primească un număr redus de pacienți. Se așteaptă în continuare materiale de protecție și dezinfectanți, precum și ventilatoare. Direcția de Sănătate Publică Gorj a efectuat instruiri cu personalul medical de la Cărbunești.

„Vom interna vineri primii pacienți infectați cu coronavirus. Momentan, suntem pregătiți. Este un număr redus de pacienți, dar cred că vor mai veni și alții. Sper ca în paralel să primim în continuare materiale de protecție, biocide, medicamente și aparatură medicală. Cadre medicale avem pentru numărul actual de paturi. Vedem câți pacienți vor fi. Încă nu am atins vârful pandemiei în România. Noi sperăm să fie cât mai puține cazuri, dar îi vom primi pe cei care vor ajunge la Cărbunești. Primim doar cazuri confirmate și nu suspecte“, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești.

Prin transferarea celor doi pacienți confirmați cu COVID 19, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu mai rămâne cu cinci suspecți de coronavirus. Aceștia sunt internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS