10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA sosit al treilea transport aerian cu echipamente de protecție din Coreea de Sud

A sosit al treilea transport aerian cu echipamente de protecție din Coreea de Sud

În România au ajuns miercuri dimineaţă 45 de tone de echipamente de protecţie din Coreea de Sud. Acesta este al treilea transport aerian şi a fost efectuat cu o navă C-17 Globemaster III, precizează Ministerul Apărării.

În țară au fost aduse aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție, cumpărate de statul român de la o firmă din Seul, potrivit digi24.ro. „Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren”, arată MApN.

Este al treilea zbor cu aeronave C-17 Globemaster III solicitat de Ministerul Apărării Naționale

Misiunea de zbor, ale cărei costuri au fost acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, a fost executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III. Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III. Folosirea acestei capabilități este exploatată în comun de țări NATO și partenere, pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus. 

Coordonarea zborului, realizată de Centrul Național Militar de Comandă al MApN

Coordonarea zborului s-a realizat, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN. România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic. Acesta cuprinde, în prezent, alături de țara noastră, alte nouă țări NATO: Bulgaria; Estonia; Lituania; Olanda; Norvegia; Polonia; Slovenia; SUA și Ungaria. De asemenea, cuprinde și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia. „Pandemia de COVID-19 reprezintă un test pentru toate țările, iar răspunsul NATO la această criză este: „Suntem alături, muncim împreună și ne ajutăm unii pe alții!””, mai precizează MApN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS