10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinlanda, singura ţară care nu duce lipsă de echipament medical împotriva COVID-19

Finlanda, singura ţară care nu duce lipsă de echipament medical împotriva COVID-19

Spre deosebire de celelalte ţări afectate de COVID-19, Finlanda nu duce lipsă de echipament medical şi de protecţie. Acest lucru este posibil datorită stocului realizat în perioada Războiului Rece.

Naţiunile nordice au început să îşi facă stocuri de resurse şi echipamente medicale, după al Doilea Război Mondial, potrivit digi24.ro. Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda au făcut, zeci de ani, provizii de consumabile medicale. De asemenea, au achiziţionat materii prime pentru fabricarea de muniţie, echipamente medicale şi militare, combustibil şi alimente. Dintre aceste ţări, doar Finlanda a continuat, însă, să să alimenteze stocurile după ce Războiul Rece s-a încheiat. În prezent, Finlanda are la dispoziţie un stoc însemnat de echipament medical şi de supravieţuire.

Guvernul finlandez a accesat stocurile de urgenţă

În momentul în care noul coronavirus a ajuns în ţară, guvernul finlandez a accesat stocurile de urgenţă. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată după al Doilea Război Mondial. „Finlanda a fost întotdeauna gata pentru o catastrofă majoră sau un nou război mondial”, a spus Magnus Hakenstad, un cercetător de la Institutul Norvegian pentru Studii de Apărare, citat de NYT.

„Este în ADN-ul poporului finlandez să fie pregătit”

Tomi Lounema, directorul executiv al Agenţiei Naţionale pentru Furnizarea Materialelor de Urgenţă din Finlanda, a spus: „Este în ADN-ul poporului finlandez să fie pregătit”. În ceea ce priveşte stocul de provizii, există puţine informaţii disponibile publicului. Nu se ştie câte măşti sau echipamente are ţara în stoc.

Stocurile, păstrate într-o reţea de locaţii răspândite în toată ţara

Autorităţile au confirmat că stocurile sunt păstrate într-o reţea de locaţii răspândite în toată ţara. Acest lucru face mult mai simplă distribuirea lor către unităţile medicale. În Finlanda au fost înregistrate până luni seara 2.176 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 27 şi-au pierdut viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS