11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţionări cod galben de vânt în mai multe judeţe

Atenţionări cod galben de vânt în mai multe judeţe

ANM a emis două atenţionări cod galben de vânt pentru mai multe judeţe din ţară. Atenţionarea este valabilă în intrevalul 05-06 aprilie. Pe parcursul zilei de duminică (05 aprilie, ora 08 – 05 aprilie, ora 21)vântul se va intensifica treptat. Sunt vizate Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei. La rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 și 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și în general la viteze mai reduse.

Cod galben de vânt şi luni

În intervalul 06 aprilie, ora 06 – 06 aprilie, ora 20, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55-60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea. Şi de 75-80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 și 50 km/h, în cursul nopții de duminică spre luni (5/6 aprilie)pe litoral și pe crestele montane. Iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) și în regiunile sudice și sud-vestice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS