12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, videoconferință cu Ludovic Orban, Nelu Tătaru și prefectul de Suceava

Klaus Iohannis, videoconferință cu Ludovic Orban, Nelu Tătaru și prefectul de Suceava

La solicitarea președintelui Klaus Iohannis, joi, de la ora 16:00, va avea loc o videoconferință cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava, informează hotnews.ro.

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a semnat decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde s-au infectat cu coronavirus sute de cadre medicale și pacienți, iar cel puțin 30 de persoane internate acolo și confirmate cu coronavirus au murit.

Miercuri seara, noua conducere a Spitalului Județean Suceava – managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan – a demisionat, după cum a anunțat Monitorul de Suceava.


Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, fusese suspendat din funcție în 26 martie, iar în locul acestuia a fost numit Florin Filip.


Suceava este un focar de infecție cu noul coronavirus, un sfert dintre cazurile de îmbolnăvire din România provenind de acolo, iar municipiul reședință și opt comune din zonă au fost închise complet, intrând în carantină de luni seară.


Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat marți extinderea anchetei penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după raportarea unui număr foarte mare de decese la Spitalul Județean la câteva zile de la moartea pacienților.


Procurorii spun că aceste decese au legătură cu „activitatea ilicită” a funcționarilor din Spitalul Judeţean şi din Direcţia de Sănătate Publică Suceava, care au încălcat mai multe reglementări legale privind izolarea, testarea, carantina şi internarea. Procurorii afirmă că pacienți infectați cu COVID nu au fost internați în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.


Procurorii vorbesc despre nereguli grave ale reprezentanților spitalului și ai Direcției de Sănătate Publică. Ei spun că, de exemplu, le-au fost făcute teste pentru COVID unor persoane care nu aveau neapărat nevoie, în timp ce probele recoltate unor angajați ai spitalului nu au fost trimise laboratoarelor specializate, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS