14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Mulhouse, locul de unde s-a răspândit coronavirusul

Franţa: Mulhouse, locul de unde s-a răspândit coronavirusul

Franța a raportat miercuri 56.989 de cazuri confirmate pozitiv la noul coronavirus. Numărul de decese a adus Franţa pe locul patru în lume cu 4.032 de morţi. 509 au fost înregistraţi în ultima zi.

Și numărul real de decese ar putea fi mai mare, întrucât oficialii de sănătate publică nu includeau inițial decesele din afara spitalelor, potrivit France 24.

Mulți se întreabă cum a ajuns Franța – o țară cu unul dintre cele mai performante și mai bine finanțate sisteme de sănătate publică din lume, să fie în această situaţie, potrivit FRance24. Timp de săptămâni, pandemia a zguduit sistemul de sănătate francez, deși până acum sistemul rămâne în mare parte intact. Unii pacienți critici sunt transferați prin trenuri TGV de mare viteză echipate medical din zonele cu unități de terapie intensivă supraîncărcate, în zone mai puțin afectate, cu capacitate mai mare. Miercuri, de exemplu, primele transferuri medicale din regiunea Paris au plecat în Bretania în vestul Franței, având 36 de pacienți.

Punctul de plecare a fost adunarea evanghelică din Mulhouse

În timp ce oficialii de sănătate publică tratează un număr tot mai mare de pacienți, au apărut detalii despre modul în care întâlnirea de la Mulhouse a împrăştiat epidemia în ţară. A fost o transmitere la nivel comunitar a virusului, care a durat săptămâni înainte de a fi descoperită. Acesta este cel puțin opinia ministrului francez al Sănătății, Olivier Véran.

„Punctul de plecare a epidemiei a fost adunarea evanghelică din Mulhouse”, a spus Véran pentru ziarul francez Journal du Dimanche. „Epidemia s-a răspândit în toată țara de la miting.” De la începutul pandemiei, bisericile și alte lăcașuri de cult au fost legate de răspândirea coronavirusului în întreaga lume, în locuri precum Coreea de Sud, India și Statele Unite. Franța nu face excepție. Când a avut loc întâlnirea de rugăciune de cinci zile la Biserica Evanghelică – cunoscută sub numele de ușa deschisă creștină – pe 17 februarie, Franța a avut doar 12 cazuri confirmate de COVID-19, niciunul în Alsacia, regiunea unde se află Mulhouse.

1000 de îmbolnăviri la adunarea de la Mulhouse

Peste 2000 de credincioși neoprotestanți evangheliști, veniți din Franța, Belgia, Germania și Elveția, pentru a se ruga și a posti împreună, au participat la Adunarea evanghelică de la Mulhouse, organizată de Biserica “Poarta deschisă creștină”, una dintre cele mai mari biserici din Franța.

Un responsabil al agenției regionale de sănătate estimează la aproape 1000 numărul îmbolnăvirilor plecând de la acea adunare, înregistrându-se și 17 decese. Pentru că nici o listă a participanților nu a fost stabilită atunci, autoritățile au mari probleme acum pentru a-i identifica pe participanți.

În estul Franţei se află spitalizate 3.777 de persoane cu COVID-19, iar în această zonă s-au înregistrat 757 dintre cele 2.314 de decese cauzate la nivel naţional de noul coronavirus până sâmbătă seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS