11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePâinea neambalată este pe cale de dispariţie în județul Mureș

Pâinea neambalată este pe cale de dispariţie în județul Mureș

Autorităţile din Mureş au decis, luni, că toate magazinele de pe raza judeţului care comercializează produse de panificaţie vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar lăzile pentru transport vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (SCJU) Mureş, transmisă luni, în situaţia în care magazinele nu pot ambala produsele vor fi nevoite să suplimenteze personalul care serveşte la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător.

„Având în vedere situaţia existentă la nivel naţional şi necesitatea instituirii unor măsuri pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus, toate magazinele de pe raza judeţului Mureş, care comercializează produse de panificaţie, vor lua măsuri pentru preambalarea acestora. Acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care serveşte de la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. Lăzile pentru transportul produselor de panificaţie vor fi dezinfectate după fiecare utilizare”, se arată în hotărâre.

De asemenea, CJSU Mureş a stabilit că reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor urmări punerea în aplicare a dispoziţiilor hotărârii.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS