3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de la Spitalul Județean Deva au primit 5 echipamente complete, iar a doua zi le-au fost luate

Medicii de la Spitalul Județean Deva au primit 5 echipamente complete, iar a doua zi le-au fost luate

Un medic de la Spitalul Județean Deva face dezvăluiri cutremurătoare. În urmă cu două săptămâni, au primit doar 5 combinezoane complete, iar a doua zi le-au fost luate, în condițiile în care tratau un pacient infectat care a spus că a fost la vânătoare cu sute de persoane. Spitalul a devenit, începând de duminică seară, al treilea din România care a intrat în carantină din cauza noului coronavirus. 

„În urmă cu două săptămâni, s-au primit 5 echipamente complete. A doua zi, s-au luat. Noi, la ora actuală, nu avem decât măști și mănuși. Secția a intrat în carantină din data de 26 martie”, a declarat luni pentru Digi24 Lucia Bulugean, medic pneumolog la Spitalul Județean din Deva.

„Noi, toată secția, suntem în izolare la domiciliu. Nu avem echipament de protecție”, a adăugat ea.

Medicul a mai spus că pacientul infectat cu coronavirus a venit de acasă.

„A spus că a fost în contact cu alți 400 de oameni, participase la o petrecere cu vânători. Până i-a venit rezultatul, noi am stat acolo, l-am îngrijit. Noi am purtat mască și mănuși, atât”, a declarat medicul pneumolog.

Ea a contrazis afirmația făcută de managerul suspendat al spitalului, potrivit căreia acum sunt în fiecare secție echipamente.

„Noi din start trebuia să gândim pacienții ca fiind posibil infectați. Nu există circuit epidemiologic, nu avem camera de îmbrăcare, de dezinfectare. Se poate verifica dacă exista echipamente de protecție, câte există și câte s-au dat”, a precizat medicul pneumolog.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS