21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Producători români vin și oferă materiale de protecție

Iohannis: Producători români vin și oferă materiale de protecție

Președintele Iohannis a susținut o declarație de presă după ședința de evaluare, alături de premier și mai mulți miniștri, a măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis a spus că în România avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. „Este mult, este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult să îngrădim răspândirea virusului. Evitați orice contact fizic, nu dați mâna, nu vă îmbrățișati, trebuie să reușim împreună să îngrădim virusul. Cei mai vulnerabili sunt cei peste 65 de ani. Autoritățile și-au făcut treaba, acum depinde de noi toți să le respectăm.

Dragi comercianți, lăsați între 11 și 13 pe cei vulnerabili să facă aprovizionare, noi avem timp în rest”.

Problema materialelor medicale

„În lume se găsesc tot mai greu materiale, este o probleme reală. Am început deja să identificăm producători românești, producători români care vin și oferă astfel de materiale.

Am aflat astăzi în ședință că deja există producători care s-au reprofilat și vor produce măști, halate de protecție, materiale mai complicate precum ventilatoare.

Mă adresez antreprenorilor – fiți proactivi, veniți cu idei către autoritățiHaideți să respectăm normele pentru a putea îngrădi acest virus”, a concluzinat preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS