11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de olteni rămân fără loc de muncă. Unde te mai poți angaja

Sute de olteni rămân fără loc de muncă. Unde te mai poți angaja

Mai mulți angajatori din domeniul confecțiilor textile din Olt au anunțat că vor opera, în perioada următoare, concedieri colective.

Pe lângă societățile industriale care au suspendat activitatea temporar, trimițându-și angajații în șomaj tehnic, trei angajatori din Slatina au anunțat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt faptul că își vor concedia, unii, toți angajații, alții, doar o parte.

Concedieri colective în curând

Firma Guraytex, care cu doar câteva săptămâni în urmă a mai concediat 96 de persoane, îi va concedia și pe ultimii 308, în timp ce alte două firme, tot din domeniul confecțiilor textile, concediază câteva zeci: Uniconfex – 34 (din 124) și Gadlibitum – 70 (din 134). Alte două firme, tot din domeniul confecțiilor din textile, operează concedieri la Scornicești: Exclusiv Conf – 26 (din 30) și Moda Tânără – 28 (din 34).

Sunt primele concedieri colective anunțate în ultima perioadă, după ce, la începutul anului, alte trei firme anunțau același lucru. Între timp, de pe platforma industrială slătineană, Pirelli a anunțat că-și trimite cei aproximativ 4.000 de angajați în șomaj tehnic, pentru a-i proteja de riscul contractării coronavirusului, aceeași măsură fiind adoptată și de Bekaert.
Persoanele afectate vor beneficia de indemnizație de șomaj, în funcție de vechimea în muncă, și de servicii de consiliere profesională, plasare sau pregătire profesională, în funcție de nevoi.

Numărul locurilor vacante, deși foarte multe firme și-au limitat activitatea, era, ieri, 260, față de o medie de 300 în luna anterioară. Se caută în continuare lucrători comerciali (22 de posturi vacante), dar și sudori (aproape 30), confecționeri cablaje auto (26 de locuri vacante, dar pentru orașul Pitești), ingineri etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS