19 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Sute de olteni rămân fără loc de muncă. Unde te mai poți angaja

Sute de olteni rămân fără loc de muncă. Unde te mai poți angaja

Mai mulți angajatori din domeniul confecțiilor textile din Olt au anunțat că vor opera, în perioada următoare, concedieri colective.

Pe lângă societățile industriale care au suspendat activitatea temporar, trimițându-și angajații în șomaj tehnic, trei angajatori din Slatina au anunțat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt faptul că își vor concedia, unii, toți angajații, alții, doar o parte.

Concedieri colective în curând

Firma Guraytex, care cu doar câteva săptămâni în urmă a mai concediat 96 de persoane, îi va concedia și pe ultimii 308, în timp ce alte două firme, tot din domeniul confecțiilor textile, concediază câteva zeci: Uniconfex – 34 (din 124) și Gadlibitum – 70 (din 134). Alte două firme, tot din domeniul confecțiilor din textile, operează concedieri la Scornicești: Exclusiv Conf – 26 (din 30) și Moda Tânără – 28 (din 34).

Sunt primele concedieri colective anunțate în ultima perioadă, după ce, la începutul anului, alte trei firme anunțau același lucru. Între timp, de pe platforma industrială slătineană, Pirelli a anunțat că-și trimite cei aproximativ 4.000 de angajați în șomaj tehnic, pentru a-i proteja de riscul contractării coronavirusului, aceeași măsură fiind adoptată și de Bekaert.
Persoanele afectate vor beneficia de indemnizație de șomaj, în funcție de vechimea în muncă, și de servicii de consiliere profesională, plasare sau pregătire profesională, în funcție de nevoi.

Numărul locurilor vacante, deși foarte multe firme și-au limitat activitatea, era, ieri, 260, față de o medie de 300 în luna anterioară. Se caută în continuare lucrători comerciali (22 de posturi vacante), dar și sudori (aproape 30), confecționeri cablaje auto (26 de locuri vacante, dar pentru orașul Pitești), ingineri etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce averi au oamenii care conduc Craiova

Consilierii municipali și principalii directori din primărie...

ȘTIRI GdS

Ce averi au oamenii care conduc Craiova

Consilierii municipali și principalii directori din primărie și-au depus declarațiile de avere aferente anului 2019. Care sunt proprietățile acestora citiți în cele...

Ce averi au unii directori de la Consiliul Județean...

Directorii executivi de la Consiliul Județean Dolj și persoanele cu funcții de decizie din instituție încasează lunar minimum 10.000 de lei doar din salariu.

Consumaţi pepene galben dacă suferiţi de insomnie

Pentru că este sezonul pepenilor, profitaţi din plin de acest lucru şi consumaţi cât mai mult pepene galben. Acesta are numeroase beneficii....

Craiovean condamnat pentru mutilarea a două tinere

Craiovean condamnat pentru mutilarea a două tinere.

Topul liceelor din Dolj după rezultatele finale de la...

Topul liceelor din Dolj după rezultatele finale de la bacalaureat

Ce cariere vizează cinci dintre elevii de 10 ai...

Ce cariere vizează cinci dintre elevii de 10 ai Craiovei