24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate184 de români vor reveni în ţară, marţi, cu o cursă charter

184 de români vor reveni în ţară, marţi, cu o cursă charter

Un grup de 184 de cetăţeni români va reveni în ţară, marţi, din Veneţia, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Acţiunea vine în continuarea demersurilor comune ale MAE şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul acestei ţări.

În acest context, MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

De asemenea, ministerul face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă, adaugă reprezentanţii MAE. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS