19.4 C
Craiova
duminică, 20 iunie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Germania are o rată de victime de doar 0,3% în pandemia de coronavirus

Germania are o rată de victime de doar 0,3% în pandemia de coronavirus

Germania, deși este printre ţările cele mai afectate de coronavirus, are o rată de victime de doar 0,3%. Acest fapt a stârnit curiozitatea experților din Europa.

Germania și Italia sunt afectate în mod diferit de pandemia de coronavirus, deşi au cei mai mulți cetățeni de peste 65 de ani din Uniunea Europeană. În timp ce în Italia, media deceselor pentru persoanele infectate cu Covid-19 este de 9%, în Germania este de doar 0,3 %, potrivit stirileprotv.ro.

Germania a înregistrat un număr de aproape 22.672 de cazuri

Germania a înregistrat un număr de aproape 22.672 de cazuri, dintre care 86 de persoane și-au pierdut viața, a anunțat astăzi Reuters. Printre cei suspectați că au contractat virusul se află și cancelarul Angela Merkel, care a intrat în izolare.

Numărul mare de teste efectuate în Germania, una dintre explicaţii

Oficialii germani susțin că nu este niciun secret legat de eficicacitatea sistemului de sănătate. Mai mult, Lothar Wieler, președintele Insitutului Robert Koch, principala instituție guvernamentală a Germaniei în domeniul sănătății, spune că pe termen lung situația ar putea deveni asemănătoare cu cea din Italia. Una dintre explicații este numărul mare de teste efectuate în Germania, ceea ce a dus la identificarea mai multor cazuri și la o pondere mai mică a deceselor.

Testările au început cu rapiditate

Oficialii germani se mândresc cu rapiditatea cu care au început testările. ”Avantajul nostru este că am demarat procedurile încă de la primele cazuri. Am câștigat timp pentru a pregăti clinicile înainte de sosirea furtunii”, a spus Marylyn Addo, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Hamburg.

Au fost testaţi chiar și pacienți cu simptome ușoare

Germania a testat chiar și pacienți cu simptome ușoare. Autoritățile medicale spun că au capacitatea de a testa 12.000 de persoane pe zi, mai mult decât a efectuat România de la declanșarea pandemiei, și până la 160.000 de persoane pe săptămână. Și Christian Drosten, virusolog la un spital din Berlin, avertizează că numărul victimelor din rândul pacienților afectați de Covid-19 va crește în următoarea perioadă. ”Probabil că în Italia un număr important de tineri a fost infectat fără să se cunoască acest lucru”, a mai spus profesorul german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Euro 2020 / Spania, ținută în șah de Polonia....

Spania și Polonia au remizat, scor 1-1, în partida...

ȘTIRI GdS

63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate...

3 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate în ultimele 24 de ore. România rămâne în întregime în scenariul verde

34.000 de absolvenţi de liceu din acest an nu...

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 34.000 de absolvenţi de liceu din acest an nu s-au înscris la examenul de bacalaureat, dar şi...

Ministrul Sănătății:Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să...

Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie

Florin Cîțu, ședință de urgență după inundații: „Nu...

Florin Cîțu, ședință de urgență după inundații: Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii. Nu ne luăm concediu sau zile libere

Aproape 50 de localități din 18 județe au fost...

Ultimul bilanț al IGSU arată că aproape 50 de localități din 18 județe au fost afectat de ploile abundente din ultimele 24 de ore. Aproape...