17.5 C
Craiova
luni, 25 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Coronavirus: Rusia va trimite specialiști și echipamente în Italia

Coronavirus: Rusia va trimite specialiști și echipamente în Italia

Rusia va trimite în Italia specialiști și echipamente pentru a o ajuta să lupte contra noului coronavirus, după ce în peninsulă s-a înregistrat un număr record de aproape 800 de morți în ultimele 24 de ore, a anunțat sâmbătă Kremlinul, conform AFP.


Președintele rus Vladimir Putin „a confirmat voința Rusiei de a acorda o asistență necesară, de manieră operațională, și a oferit detaliile concrete” în acest sens în cursul unei convorbiri telefonice avute sâmbătă cu prim-ministrul italian Giuseppe Conte, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de agențiile de presă ruse.

Rusia va trimite în Italia în special „mijloace de protecţie, sisteme mobile (…) pentru dezinfecţia prin aerosol a mijloacelor de transport, echipamente medicale”, precum şi „specialişti pentru a acorda o asistenţă practică în zonele cele mai afectate” de pandemie, se precizează în comunicat.

Cei doi lideri au convenit și asupra „unei cooperări strânse în lupta împotriva coronavirusului” , se mai spune în comunicatul Kremlinului.
Acest anunţ intervine într-un moment în care Italia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese în 24 de ore, cu 793 de morţi, ceea ce ridică la 4.825 numărul persoanelor ucise de noul coronavirus în peninsulă în decurs de o lună, potrivit cifrelor difuzate de Protecția civilă italiană.

În Rusia, au fost înregistrate oficial până acum 306 cazuri de Covid-19, fără niciun deces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Inevitabilul s-a produs. Sezon abandonat pentru Euroligă și EuroCup

Comitetul executiv al Euroleague Commercial Assets a decis să anuleze actualul sezon de baschet din Euroliga şi EuroCup, principalele sale competiţii intercluburi...

13 persoane depistate muncind „la negru”, în Gorj

Trei angajatori de pe raza județului Gorj au fost sancționați în ultima săptămână pentru muncă nedeclarată, 13 persoane fiind descoperite muncind în...

Mirko Pigliacelli: Nu am văzut oamenii să poarte mască....

Portarul Universității Craiova, Mirko Pigliacelli, și-a încheiat duminică perioada de carantină. Goalkeeper-ul Științei a petrecut 14 zile într-un hotel de pe Calea...