10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata acuză un fake news: Elicopterele Forțelor Aeriene nu pulverizează substanțe lichide în aer

Armata acuză un fake news: Elicopterele Forțelor Aeriene nu pulverizează substanțe lichide în aer

O informație falsă care circulă pe rețeaua WhatsApp avertizează populația că elicoptere militare vor pulveriza deasupra Bucureștiului substanțe dezinfectante. „Această informație este în totalitate falsă, Forțele Aeriene nu au primit o asemenea misiune”, anunță Ministerul Apărării care explică și că elicopterele din dotarea Armatei nu dispun de capabilități tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer.

„Vă semnalăm o informație falsă, distribuită pe rețeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o așa-zisă misiune a Forțelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului București substanțe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populației să nu deschidă ușile și ferestrele pe timpul acestei nopți„, transmite MApN.

„Această informație este în totalitate falsă, Forțele Aeriene nu au primit o asemenea misiune. Elicopterele din dotarea Armatei României nu dispun, la acest moment, de capabilități tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer”, mai notează MApN.

Astfel de știri false care se propagă pe rețelele oficiale au început să fie luate în vizor de către autoritățile din România în ultimele zile, în contextul crizei coronavirusului. Astfel, miercuri a fost închis de către autorități primul site pentru fake news.

De altfel, guvernul a și lansat platforma online COVID-19 Știri Oficiale unde publică doar informații din surse oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS