16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUzinele Dacia de la Mioveni se vor închide joi

Uzinele Dacia de la Mioveni se vor închide joi

Uzinele Dacia de la Mioveni se vor închide joi, de la ora 12.00 şi până pe 5 aprilie, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de coronavirus.

La Dacia nu există niciun caz de Coronavirus, însă există angajaţi care au luat contact cu oameni din zone cu probleme şi care acum stau izolaţi la domiciliu, a spus Ion Iordache, reprezentant al sindicatului de la Automobile Dacia.

Din cei 14.000 de angajați, 13.500 vor fi în șomaj tehnic. Vor rămâne pompierii, paznicii, oamenii de la mentenanță.

În această perioadă, conform contractului de muncă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

„Este un moment foarte grav. S-a cerut ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat. Încă nu avem alte măsuri de protecție, se vor face deratizări în această perioadă”, a spus Ion Iordache, lider de sindicat.

Tot mâine va opri producţia şi uzina Ford de la Craiova, tot din cauza epidemiei. Astfel de măsuri au fost implementate la nivelul întregii Europe, după ce Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS