9.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: OMS avertizează împotriva folosirii ibuprofenului ca automedicație

Coronavirus: OMS avertizează împotriva folosirii ibuprofenului ca automedicație

Organizația Mondială a Sănătății recomandă persoanelor care prezintă simptome asemănătoare infecției Covid-19 să folosească mai degrabă paracetamolul, și nu ibuprofenul, ca automedicație, scrie AFP.

Sâmbătă, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a recomandat oamenilor infectați cu coronavirus să nu recurgă la medicamente anti-inflamatorii precum ibuprofenul sau cortizonul.

Un studiu recent publicat de revista medicală The Lancet sublinia rolul pe care ar putea să-l joace o enzimă în mecanismul de infectare cu coronavirus. Ori, producerea acestei enzime este sporită de consumul de ibuprofen.

Întrebat despre acest studiu, un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Christian Lindmeier, a declarat la geneva că experții agenției „studiază chestiunea” înainte de a se pronunța.

„În așteptare, recomandăm folosirea mai degrabă a paracetamolului, și nefolosirea ibuprofenului ca automedicație. Este important”, a precizat el.

Paracetamolul trebuie și el folosit cu respectarea strictă a dozelor, deoarece depășirea acestora poate crea probleme pentru ficat.

De la apariția sa la sfârșitul lui decembrie în China, Covid-19 a contaminat peste 180.000 de persoane în întreaga lume, dintre care peste 7.400 au murit în 146 de țări și teritorii.

Potrivit OMS, simptomele cele mai curente ale Covid-19 sunt febra, oboseala și tusea seacă dar există și persoane asimptomatice. Circa o persoană din șase infectate prezintă simptome mai grave, în special tulburări respiratori.

Majoritatea – circa 80% – persoanelor infectate se vindecă fără a avea nevoie de un tratament special, arată OMS, care recomandă tuturor persoanelor care „au febră, tușesc și au dificultăți respiratorii” să consulte un doctor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / „U“ Craiova – CFR Cluj, scor...

Universitatea Craiova s-a impus în 16-imile de finală în...

ȘTIRI GdS