9.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Malta suspendă toate legăturile de transporturi de pasageri cu Italia, Tunisia pe cele maritime

Coronavirus: Malta suspendă toate legăturile de transporturi de pasageri cu Italia, Tunisia pe cele maritime

Malta a suspendat toate legăturile de transport de pasageri cu Italia, după confirmarea a patru cazuri de contaminare cu coronavirus începând de sâmbătă, transmite marţi Reuters.

Prim-ministrul maltez Robert Abela a anunţat, într-o conferinţă de presă, că toate zborurile între ţara sa şi Italia sunt suspendate, măsură ce intră în vigoare imediat. Un serviciu zilnic de feribot între Sicilia şi Malta va fi folosit doar pentru transportul de medicamente şi mărfuri.

Malta este puternic dependentă de importuri, mai ales de alimente, pentru activităţile zilnice, majoritatea produselor provenind din Italia.

Şi Tunisia, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, a anunţat luni suspendarea legăturilor maritime cu Italia, ca măsură de precauţie împotriva propagării epidemiei.

Decizia a fost luată într-o reuniune a Consiliului de securitate naţională, a comunicat palatul prezidenţial.

În ce priveşte transportul aerian, s-a decis limitarea zborurilor dinspre Italia.

Măsurile vor fi aplicate până la 4 aprilie, ‘cu posibilitatea de modificare a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei’.

Totodată, vacanţa şcolară şi universitară va începe cu patru zile mai devreme, la 12 martie, ‘dată fiind preocuparea opiniei publice’ faţă de răspândirea virusului.

Până în prezent, cinci persoane – una revenită din Italia, una din Franţa şi o alta contaminată în Tunisia – au fost diagnosticate cu noul coronavirus, a informat luni Chokri Hamouda, director general în Ministerul Sănătăţii. Cazurile au fost înregistrate în capitala Tunis, la Bizerte (nord), Gafsa (sud), câte unul, şi două la Mahdia (centru-est), a mai precizat responsabilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS