10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul are puține posturi vacante pentru profesori

Doljul are puține posturi vacante pentru profesori

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat prima listă a posturilor didactice disponibile pentru anul şcolar următor. Şi de această dată, posturi titularizabile sunt doar la câteva discipline, respectiv pregătire şi instruire practică, muzică, corepetiţie, învăţători, educatoare, educaţie fizică şi sport şi matematică. 

Şi în acest an, în Dolj, la unele discipline sunt zeci de posturi vacante la anumite discipline. Multe dintre aceste posturi sunt fie rezervate, fie sunt vacante pe un an sau doi. Pentru titularizare sunt puţine opţiuni.

De exemplu, şi anul acesta la învăţători sunt 72 de catedre. Dintre acestea, vacante pe patru ani sunt doar 11 posturi. Aceste posturi se regăsesc în Craiova, la Piscu Vechi, Amărăştii de Jos, Siliştea Crucii, Afumaţi, Gogoşu, Întorusra.

În Craiova, posturi vacante pe patru ani sunt la Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul“, La Şcoala gimnazială „Sfântul Dumitru“, Şcoala gimnazială „Ethos“. Şi la educatoare sunt astfel de situaţii. Din 71 de catedre, 12 sunt viabile pe patru ani. Restul posturilor sunt rezervate sau au viabilitate pe unul, maximum doi ani. Posturi pe patru ani, care pot ajunge şi la titularizare, sunt la Verbiţa, Afumaţi, Vârtop, Lipovu.

În Craiova, posturi de educatoare pe patru ani sunt la Grădiniţa „Tudor Vladimirescu“, Grădiniţa „Nicolae Romanescu“, Grădiniţa „Pinochio“, Grădiniţa „Ion Creangă“. În ceea ce priveşte alte discipline, posturi vacante multe sunt pentru corepetiţie, muzică de cameră, muzică instrumentală, pregătire şi instruire practică, educaţie fizică, matematică.  

Cine are prioritate la lista posturilor


La posturile publicate au prioritate profesorii titulari. Miercuri, 4 martie, va fi ședința de repartizare organizată de comisia de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar, constituită la nivelul inspectoratului școlar, pentru completarea normei didactice.

Pe 5 martie va fi reactualizată lista poturilor disponibile şi se şi actualizează lista cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate, începând cu 1 septembrie 2020. Pentru transfer, unităţile şcolare pot cere condiţii specifice. Acestea se afişează tot pe 5 martie, la sediul fiecărei unităţi şcolare. 

Pe 26 martie are loc soluționarea cererilor de restrângere de activitate în ședință de repartizare. Tot la această listă de posturi au prioritate şi profesorii care au promovat concursul de titularizare cu cel puţin media 7 şi sunt cu contract pe perioadă determinată. Aceşti profesori pot cere modificarea contractului individual de muncă pe durată determinată de un an, în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului. Demersurile pentru a ocupa un astfel de post încep pe 30 martie, iar deciziile se emit în perioada 9-15 aprilie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS