3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate23 de parlamentari iranieni, infectați cu noul coronavirus

23 de parlamentari iranieni, infectați cu noul coronavirus

Cel puțin 23 de parlamentari iranieni și șeful serviciului medical de urgență iranian s-au testat pozitiv pentru coronavirus.

Potrivit BBC Persian, cei 23 de parlamentari, din camera de 290 de membri, s-ar putea să fi fost infectați din cauza contactului cu reprezentanții lor din toată țara, ceea ce a raportat cel mai mare număr de cazuri în afara Chinei, unde virusul a avut originea în decembrie.

Șeful serviciilor medicale de urgență din Iran, Pir-Hossein Kolivand, a fost, de asemenea, infectat cu virus, a informat agenția de știri ILNA.
„Sănătatea lui Kolivand este bună și nu sunt motive de îngrijorare”, a declarat biroul într-un comunicat, potrivit www.middleeasteye.net.

În total, 77 de persoane au murit, iar 2.336 au fost infectate de coronavirus, a declarat marți ministrul adjunct al Sănătății, Iran, Alireza Raisi, într-un anunț la televiziunea de stat.

În timp ce țara continuă să se lupte cu focarul, mai mulți oficiali guvernamentali iranieni s-au dovedit pozitivi, inclusiv un consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, care a fost primul oficial superior care a murit de virus.

Mohammad Mirmohammadi a murit luni într-un spital din Teheran, la vârsta de 71 de ani, potrivit radioului de stat iranian.

Luni, Națiunile Unite au trimis șase experți medicali în Iran pentru a ajuta Republica Islamică în lupta cu epidemia.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, luni, un zbor a plecat din Dubai care transporta medici, epidemiologi, specialiști de laborator și consumabile medicale pentru a „oferi îndrumări privind întărirea și extinderea răspunsului la focarul în desfășurare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS