Acasă Actualitate Trotuarele din Târgu Jiu au devenit în multe zone locuri de parcare

Trotuarele din Târgu Jiu au devenit în multe zone locuri de parcare

-

Poliția Locală din Târgu Jiu a lansat o campanie împotriva șoferilor care parchează în locuri nepermise.

Conducătorii auto care parchează în locuri nepermise în Târgu Jiu sfidează regulile de circulație și pun în pericol viața cetățenilor. Reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu trag un semnal de alarmă și spun că viața cetățenilor este pusă în pericol. De exemplu, în spațiul public au apărut mai multe imagini din care se observă cum unii dintre șoferi nu țin cont de reguli și își parchează autoturismele chiar pe trotuare, dar și pe trecerile de pietoni.

Și cum șoferii comozi au preferat să parcheze cât mai aproape de locul unde au treabă, pietonii sunt nevoiți să meargă pe stradă și să fie loviți de mașini. „Pe această temă am primit mai multe mesaje din partea unor cetățeni și vă prezentăm unul dintre cele mai elocvente exemple care ne arată, încă o dată, că trebuie să fim mai responsabili, să respectăm cu strictețe regulile de circulație și să avem în vedere că nepăsarea noastră poate pune în pericol viețile celorlalți participanți la trafic“, potrivit Poliției Locale Târgu Jiu.

Mesaje de la cetățeni

Poliția Locală Târgu Jiu face un apel către cetățeni să semnaleze orice aspect care poate pune în pericol siguranța elevilor, mai ales în apropierea unităților de învățământ, la numărul de telefon 0253.22.54.34.

„Asigurăm cetățenii că echipajele noastre rutiere efectuează permanent acțiuni de prevenire în ceea ce privește oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară, fapte prevăzute în actele normative date în competență. Pe lângă activitățile de prevenție desfășurate, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră aplică sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale, întrucât obstrucționarea trotuarelor sau a trecerilor de pietoni cu vehicule imobilizate reprezintă un real pericol pentru viața și integritatea fizică a persoanelor, dar în special a copiilor, a celor cu cărucioare pentru copii sau a celor cu mobilitate redusă. În anul 2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat 5.528 de sancțiuni contravenționale, 3.025 dintre acestea fiind constatate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice. S-au aplicat, totodată, 6.081 de puncte de penalizare, în cea mai mare parte pentru oprire/staționare neregulamentară“, potrivit unui comunicat al Poliției Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS