10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: Proiectul de autostradă Craiova - Lugoj, o prioritate

Orban: Proiectul de autostradă Craiova – Lugoj, o prioritate

-

Premierul Ludovic Orban, aflat în vizită la Craiova, s-a întâlnit în urmă cu puţin timp cu Andrew McCall, reprezentantul Ford Europa.

Cu această ocazie va face şi un test-drive cu “Puma”, noul model produs de compania auto. El este însoţit de o delegaţie formată din ministrul Apărării Naţionale, Ionel Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, ministrul Mediului – Costel Alexe şi ministrul Tineretului şi Sportului – Ionuţ Stroe.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la sediul uzinei Ford că a discutat cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu despre depunerea proiectului de autostradă Craiova – Lugoj, pentru finanțarea prin programul Connecting Europe Facility al Comisiei Europene.

Proiectul de autostradă Craiova – Lugoj, cerut de mai mulți parlamentari olteni în ultimii ani fără succes, ar urma să lege Oltenia de Europa. Proiectul nu a fost inclus niciodată în planurile de finanțare ale Guvernului.

Drumul expres Craiova – Pitești, o necesitate

Reprezentantul Ford Europa, Andrew McCall, a spus că pe lângă drumul expres Craiova – Piteşti este foarte importantă și autostrada Sibiu – Piteşti. La fel de importantă pentru Ford și pentru baza de furnizori stabilită în zona de sud a României este importanta reabilitarea liniei de cale ferată.

Ministrul Mediului spune ca va continua programa Rabla, la care se adaugă 3.000 de mașini electrice. În luna martie se va lansa programul Rabla la Craiova, în acest an fiind cea mai mare valoare alocată de până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS