24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 300 de persoane dezbat, la Ditrău, problema brutarilor din Sri Lanka

Peste 300 de persoane dezbat, la Ditrău, problema brutarilor din Sri Lanka

UPDATE, ora 19:30: Revolta de la Ditrău. Poliția a deschis dosar penal in rem pentru incitare la ură sau discriminare. CNCD se autosesizează după ce fabrica a anunțat că îi scoate din producție pe cei doi muncitori din Sri Lanka. Informatiile au fost furnizate de Hotnews.

UPDATE, ora 18:00: Esec de proportii la Ditrău. Proprietarul brutăriei din Ditrău, care a angajat doi bărbați din Sri Lanka, și-a cerut scuze localnicilor pentru neplăceri și s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producție.

Peste 300 de persoane s-au strâns la Căminul Cultural din Ditrău pentru a discuta despre problema brutarilor din Sri Lanka, informeaza Mediafax.

Peste 300 de persoane participă, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde se discută situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii insistă că nu vor emigranţi în satul lor, iar primarul a plâns.

Peste 300 de persoane s-au strâns la Căminul Cultural din Ditrău pentru a discuta despre problema brutarilor din Sri Lanka. „Am intrat la lucru la ora 16 iar a doua zi la ora 14 încă eram la brutărie, iar patronul nici măcar nu mi-a mulţumit, nu am fost plătiţi corespunzător”, a spus o femeie din Ditrău.

Probleme din cauza brutarilor din Sri Lanka

Unii localnici au afirmat că mulţi localnici ar lucra la brutărie dacă mediul de lucru ar fi potrivit şi ar fi plătiţi după munca prestată. Alţii l-au acuzat pe patronul brutăriei că are probleme cu forţa de muncă locală. Pe motiv ca nu ar fi în stare să creeze un mediu de lucru atractiv pentru angajaţi. Situaţie cu care nu s-ar confrunta niciun alt antreprenor din Ditrău.

Brutarii din Sri Lanka

Primarul Puskas Elemer a spus că, deşi este rudă cu tatăl patronului brutăriei, rămâne echidistant în acest conflict. El speră să se găsească o soluţie. La un moment dat, primarul a amintit că în presă au apărut articole critice la adresa comunei şi a atitudinii sătenilor faţă de cei doi brutari din Sri Lanka şi i-au dat lacrimile. Edilul si-a întrerupt discursul.

Firma are 90 de angajati

Edilul a subliniat că liceul din localitate are o clasă de învăţământ dual în care sunt calificaţi elevi în meseria de brutar elevi. A mai spus că aceştia ar trebui să fie angajaţi în zonă, primăria comunei urmând să le ofere facilităţi.

La întâlnire, la care participă şi deputatul UDMR Bende Sandor, au fost invitaţi şi patronii brutării care au refuzat să fie prezenţi. Dar la final va fi citită o scrisoare din partea acestora. Sătenii din Ditrău, judeţul Harghita, sunt supăraţi că o brutărie a angajat doi emigranţi din Sri Lanka. Satenii se tem că aceştia vor crea probleme.

Firma are peste 90 de angajaţi, din care 18 sunt localnici, din Ditrău. Restul sunt din zonă. Pentru că mai aveau nevoie de personal şi nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte. Insă oamenii s-au arătat nemulţumiţ, mai scrie Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS