Acasă Actualitate Germania a raportat prima îmbolnăvire cu coronavirus

Germania a raportat prima îmbolnăvire cu coronavirus

-

Germania a raportat prima îmbolnăvire în landul Bavaria. Este al 4-lea caz din Europa după cele trei depistate în Franța săptămâna trecută, potrivit www.dw.com. 106 oameni au fost uciși, oficial, de virusul care face ravagii în China, iar numărul îmbolnavirilor a trecut de 4500. Există experți care afirmă că ar fi peste 40.000 de cazuri, în care includ și persoanele care nu prezintă înca simptome, pentru că virusul e în stare de incubație.

Pacientul din Germania este un bărbat de 33 de ani, angajat al unei companii auto. S-a îmbolnăvit de la o colegă din China care a ținut un training în Bavaria când încă nu prezenta simptome, lucru ce confirmă încă o dată transmiterea de la om la om a noului tip de coronavirus.

Autorităţile medicale consideră că totul e sub control

Colega, o femeie din Shanghai, „a început să se simtă rău în zborul spre casă pe 23 ianuarie”, a declarat Andreas Zapf, șeful Oficiului de Stat Bavarez pentru Sănătate și Securitate Alimentară, în cadrul unei conferințe de presă. Bărbatul în vârstă de 33 de ani care a contractat virusul locuiește în apropiere de Starnberg, la 30 de kilometri sud de Munchen și se află într-o „stare medicală bună”, potrivit autorității medicale. Persoanele care au intrat în contact strâns cu oricare dintre persoanele infectate au fost informate și sunt monitorizate. Autoritățile medicale au spus ieri că bărbatul se află sub observație într-o secție de izolare și că riscul de infecție este considerat în prezent „scăzut”. „Persoanele care au fost în contact (cu pacientul) au fost informate în detaliu despre posibile simptome, măsuri de igienă și canale de transmisie”, a mai spus acesta.

Pe lângă bărbatul din Bavaria, în Europa mai sunt confirmate 3 cazuri în Franța iar astăzi o persoană cu febră a fost izolată în Spania.

În total, în toată lumea, sunt cel puțin 53 de cazuri, cele mai multe, 14, în Thailanda. Organizația Mondială a Sănătății rămâne precaută.

Mai multe state iau măsuri preventive

În China, numărul îmbolnăvirilor s-a dublat și a fost raportat un deces în capitala Beijing – prima victimă înregistrată în afara provinciei Hubei unde a izbucnit epidemia.

În China, rămân în vigoare restricțiile dure de circulație, în câteva orașe purtarea de mască în locuri publice este obligatorie, reînceperea școlii după Anul Nou a fost amânată pe termen nelimitat iar compania națională feroviară a anulat sute de curse.

Orașul Hong Kong a anulat toate legăturile feroviare și maritime cu China iar numărul zborurilor a fost redus la jumătate.

Rusia și-a închis până pe 7 februarie granița cu China, în Coreea de Sud se dezinfectează toate locurile publice iar în Australia, unde miercuri se reia școala după vacanța de vară, elevii care au fost în China în ultimele săptămâni au fost sfătuiți să stea o perioadă acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Google publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google a publicat, astăzi, o primă versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19. Aceste rapoarte oferă date privind schimbările în mobilitatea...