11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImporturile din China ar putea fi blocate de teama coronavirusului

Importurile din China ar putea fi blocate de teama coronavirusului

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța prin care cere sprijinul pentru a împiedica punerea pe piață a unor produse chinezești.

Produsele textile, cosmeticele și jucăriile sunt primele vizate de interdicția ANPC, potrivit digi24.ro. Foarte multe astfel de produse sunt importate din China și există suspiciunea că ar putea fi infectate cu coronavirus.
Reprezentanții ANPC spun că portul Constanța este locul pe unde intră cele mai multe produse chinezești în țară. Asta ar putea reprezenta un pericol pentru români.

Solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

ANPC a transmis o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi către Direcţia Generală a Vămilor, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud. ANPC aminteşte în această situaţie că şi inspectorii protecţiei consumatorilor trebuie să participe la intrarea în ţară a acestor produse care provin din China.
Peste 80 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului şi există această suspiciune că produsele care vin din China ar putea fi infectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS