Acasă Actualitate Un bărbat a murit la Urgența spitalului, așteptând să fie consultat

Un bărbat a murit la Urgența spitalului, așteptând să fie consultat

-

Un bărbat de 38 de ani a murit în timp ce era la urgenţa Spitalului Judeţean Alba Iulia. Soţia acestuia acuză că a fost lăsat prea mult să aştepte la triaj, însă medicii susţin că au intervenit mai repede decât prevede protocolul.

Acuzaţiile familiei unui bărbat, decedat la Spitalul din Alba Iulia. Ar fi fost lăsat să aştepte prea mult la triaj

Bărbatul de 38 de ani a murit joi seara la Urgenţa Spitalului Judeţean Alba Iulia, unde ajunsese din cauza unei dureri puternice de gât.

Soţia bărbatului susţine că acesta a fost lăsat să aştepte prea mult la triaj.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat, pentru Mediafax, că tânărul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea şi măsurată saturaţia de oxigen. Pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că reprezintă o urgenţă majoră.

A făcut alergie de la o amoxicilină

Potrivit Dianei Mârza, timpul de aşteptare prevăzut în cazuri precum cel al bărbatului este de 60 de minute, însă acesta a fost consultat de medici mult mai repede.

Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiac chiar sub ochii doctorilor şi, deşi a fost resuscitat 40 de minute, nu a mai putut fi salvat.

„La ora 19.36, saturaţia era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 şi temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deşi timpul de aşteptare pentru <codul verde> este de 60 minute. A fost diagnosticat cu edem glotic sever, adică inflamaţia laringelui în urma unei alergii. El a spus că la ora 14.00 luase o Amoxicilină pentru că-l durea capul. La ora 20.25 i se agravează bursc starea şi intră în stop-cardio respirator. Atunci, trei medici încearcă să-l intubeze, edemul era destul de sever şi nu mai reuşesc, îi fac apoi traheostomă să poată respira şi, intrând în stop, îi fac apoi resuscitare timp de 40 minute, însă fără succes. Timpii pe care vi-i spun sunt de pe camerele de supraveghere”, a spus managerul SJU Alba.

Direcţia de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Publicul nu are acces în incinta OCPI Dolj

Măsurile luate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, la jumătatea lunii martie, în scopul prevenirii și limitării răspândirii noului...