17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrig şi ceață în cea mai mare parte a țării, în weekend

Frig şi ceață în cea mai mare parte a țării, în weekend

Meteorologii au anunţat că sâmbătă şi duminică va fi frig şi ceaţă în cea mai mare parte a ţării.
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi ceaţă la începutul zilei, iar în zonele în care aceasta persistă va fi foarte frig. În rest, apare soarele şi se încălzeşte simţitor: pe la amiază se ating chiar şi 9-10 grade.
Nici vestul ţării nu scapă de ceaţă. Pe la câmpie va fi atmosfera închisă, umezeala multă şi temperaturi modeste. În rest zărim soarele după prânz, iar temperaturile urcă mai mult în zonele deluroase.

În Oltenia se anunţă din nou frig, ceaţa şi multă umezeală în zonele de câmpie. Mai sus, însă, găsim vreme bună şi se înseninează după prânz.
La fel va fi şi în ţinuturile sudice: atmosfera închisă, ceaţa şi depunere de chiciură, în special Lunca Dunării şi soare în Dealurile Munteniei.

Vremea la munte

În schimb, la munte rămânem cu vremea frumoasă. Va fi mult mai cald decât în mod obişnuit, iar ceața va fi prezentă pe văi şi în depresiuni. Va fi o zi însorită şi o amiază plăcută, cu temperaturi ridicate pentru luna ianuarie.
Duminica se răceşte, apar mai mulţi nori şi vântul devine mai insistent. Ceața revine dimineaţa pe vai şi în depresiuni, iar în noaptea următoare va fi ger în mare parte din zona montană. Luni se încălzeşte la loc şi o să avem vreme frumoasă, soare, câţiva nori şi un vânt activ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS