13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul tren fără mecanic, care atinge 350 km/h, inaugurat în China

Primul tren fără mecanic, care atinge 350 km/h, inaugurat în China

Recent, a fost inaugurat un tren „glonţ“ smart, capabil să atingă viteze de 350 km/h. Acesta funcţionează fără mecanic. Proiectul a fost inaugurat recent în China, potrivit CNN.

Sistemul feroviar din China se extinde înainte de Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. Calea ferată de mare viteză, care va conecta capitala de oraşul-gazdă Zhangjiakou, va reduce timpul de tranzit de la trei ore la 47 de minute.
Trenul, numit primul tren smart, face parte din seria Fuxing a Chinei şi poate atinge 350 km/h, fără un mecanic de locomotivă.

Calea ferată de mare viteză, construită în patru ani

Calea ferată de mare viteză, numită Jing-Zhang, a fost construită timp de patru ani. Ruta include zece staţii, inclusiv Badaling Chang Cheng, cea mai îndrăgită porţiune a Marelui Zid al Chinei.
30 de trenuri parcurg în prezent distanţa între Beijing şi Zhangjiakou în fiecare zi. Doar şase dintre ele sunt considerate trenuri smart. Biletele au preţuri cuprinse între 11 şi 33 de dolari pentru trenurile de mare viteză şi 12 şi 38 de dolari, pentru trenurile smart.
Vagoanele sunt dotate cu semnal 5G, lumină inteligentă şi 2.718 senzori ce strâng date în timp real şi detectează anomalii operaţionale. Fiecare scaun are un panou cu touch screen şi porturi de încărcare wireless.

Un „şofer de monitorizare“ va fi în permanenţă în locomotivă

Un „şofer de monitorizare“ va fi în locomotivă în permanenţă, chiar dacă trenurile sunt autonome şi se pot conduce singure. Trenurile pot singure să pornească, să se oprească şi îşi pot ajusta viteza între staţii. În staţii, au fost introduşi roboţi şi tehnologie de recunoaştere facială pentru a ajuta pasagerii.
Interiorul trenurilor a fost creat pentru a satisface nevoile atleţilor şi jurnaliştilor. Unele cabine au spaţii largi de depozitare pentru echipamentul sportiv. Acestea pot fi accesate cu ajutorul unui cod QR.
În prezent, China are cea mai mare reţea feroviară de mare viteză din lume, de aproximativ 35.000 km şi cel mai rapid tren comercial din lume, cu viteza maximă de 431 km/h, ce merge între Shanghai Pudong Airport şi Longyang Road.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS