10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiul de la Zoo din Germania, provocat de lampioane chinezești

Incendiul de la Zoo din Germania, provocat de lampioane chinezești

Un lampion chinezesc lansat de o femeie în vârstă de 60 de ani şi de cele două fiice ale sale cu ocazia Anului Nou a provocat incendiul de la grădina zoologică din Germania în care şi-au pierdut viaţa zeci de animale printre care opt maimuţe, au precizat autorităţile, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Poliţia din Krefeld, localitate situată în apropiere de graniţa cu Olanda, a precizat că cele trei femei s-au predat forţelor de ordine când au aflat despre dezastrul în care au murit cinci urangutani, două gorile şi un cimpanzeu, precum şi lilieci şi păsări.

Ce sunt lampioanele chinezești

Femeile au cumpărat de pe internet cinci lampioane, a căror utilizare este interzisă atât în această regiune, cât şi în restul Germaniei de mai bine de un deceniu, întrucât credeau că lansarea lor este permisă de Anul Nou, a precizat anchetatorul-şef Gerd Hoppmann în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi.

„Am văzut multe cadavre umane”, a declarat Hoppmann. ”Şi am fost uimit cât de umane arată trupurile maimuţelor transformate de flăcări”.

Femeile au lansat lampioanele, baloane din hârtie înălţate în aer cu ajutorul flăcării aprinse în interior, punându-şi dorinţe pentru noul an. Patru dintre acestea au fost descoperite în apropierea grădinii zoologice, în timp ce al cincilea a ars în incendiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS