5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCroaţia - Muzeul mahmurelii umple ''găurile negre'' după nopţile albe

Croaţia – Muzeul mahmurelii umple ”găurile negre” după nopţile albe

Un muzeu din Zagreb, capitala Croaţiei, vine în sprijinul petrecăreţilor care nu îşi amintesc ce au făcut cu o seară înainte şi colectează poveşti de mahmureală şi mărturii ale serilor înecate în alcool pentru a-i ajuta pe vizitatori să umple ”găurile negre” din memorie, relatează marţi AFP.

”Primul muzeu al mahmurelii din lume”, potrivit creatorilor săi, evocă deocamdată doar latura festivă a nopţilor de beţie. Însă, potrivit reprezentanţilor muzeului, în curând vor fi prezentate şi pericolele consumului exagerat de alcool.

„Muzeul vorbeşte despre anumite nopţi, între momentul în care ieşim din cutie şi cel în care ne trezim”, a declarat pentru AFP Rino Dubokovic, în vârstă de 24 de ani, care a deschis acest loc la începutul lunii decembrie, împreună cu Roberta Mikelic, de aceeaşi vârstă.

Este vorba despre ”prezentarea lucrurilor cu care oamenii se trezesc şi poveştile care le însoţesc, cu care unii oameni se pot identifica”, a completat Mikelic.

În timp ce multe muzee din lume sunt dedicate alcoolului, cei doi tineri au avut ideea de a realiza un loc dedicat beţiei, creat în urma discuţiilor cu prietenii. Spre exemplu, unul dintre aceştia a relatat că s-a trezit cu o pedală de bicicletă în buzunar şi habar nu avea cum a ajuns ea acolo.

Micul muzeu expune suveniruri şi mărturii de la douăzeci şi cinci de episoade de mahmureală.

Citește continuare pe agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS