-4.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 ianuarie, 2020
Acasă Actualitate Zeci de dosare penale, in urma tragediei de la Timisoara

Zeci de dosare penale, in urma tragediei de la Timisoara

-

Zeci de dosare penale au fost intocmite și sute de kilograme de produse de deratizare confiscate, dupa tragedia de la Timisoara, din blocul unde s-a facut dezinsectia cu substante neautorizate, informeaza Hotnews.

Peste 850 de kilograme și 1.300 de litri de substanțe folosite pentru dezinfecție și deratizare au fost confiscate de polițiști, care au deschis zeci de dosare penale. Controalele au vizat 345 de firme. Verificarile au fost declanșate în urma tragediei de la Timișoare, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit. Tragedia s-a intamplat după ce în blocul în care locuiau a fost făcută dezinsecție și deratizare cu o substanță neurotoxică.

Potrivit Poliției Române, în perioada 21 noiembrie – 6 decembrie, polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au făcut controale la 345 de firme înregistrate și autorizate să facă dezinfecție, dezinsecție și deratizare.
În urma controalelor, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, dintre care 29 vizând traficul de produse sau substanțe toxice, și sunt cercetate 34 de persoane suspectate că ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni.
Au confiscate peste 164 de kilograme şi peste 1.000 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum și 707 kilograme și 293 de litri de substanțe utilizate la dezinfecție, dezinsecție și deratizare. De asemenea, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost date 134 de amenzi în valoare de 267.600 de lei.


Poliția precizează că astfel de controale vor continua


Verificările la firme care se ocupă de dezinsecție și deratizare au fost declanșate în urma tragediei din 18 noiembrie de la Timișoara. Tragedie in urma careia au decedat trei persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS