Acasă Actualitate PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

-

Freedom House România face istorie în presa din România. Organizaţia care luptă pentru dreptul de exprimare şi pentru libertatea presei a anunţat astăzi, în premieră absolută pentru România, lansarea ”pressHUB market” http://presshubmarket.ro/, primul magazin mass-media virtual din Europa de Est cu ajutorul unei finanţări de la The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative.

PressHUB market este o platformă de autofinanțare a PressHUB, o rețeaua inovatoare și independentă de presă din care face parte şi Gazeta de Sud, capabilă să crească la nivel național impactul știrilor și campaniilor de presă generate local. Unul dintre cele mai importante proiecte editoriale derulate de PressHub este „Bani Europeni“, proiect în care numai Gazeta de Sud, de exemplu, a publicat peste 25 de articole despre avantajele şi impactul pozitiv al fondurilor europene puse la dispoziţie de Comisia Europeană.

”Pe rafturile online pressHUB market se vor regăsi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale. PressHUB market se adresează atât clienților mici și mijlocii, cât și companiilor mari, ce doresc să susțină campanii de presă de amploare, cu mesaje de interes public. O altă sursă de finanțare o constituie programele de granturi naționale și internaționale în cadrul cărora am desfășurat deja campanii precum Bani Europeni sau Orașul uitat”, a declarat Cristina Guseth, directorul Freedom House România.

La momentul lansării, PressHUB market este magazinul virtual pentru 27 de publicații independente din 18 județe. Deși publicațiile au audiență locală, grupul PressHUB preia știrile de interes larg, difuzându-le la nivel național. În cadrul rețelei au fost derulate deja până în octombrie 2019 patru mari proiecte editoriale. Echipa pressHUB a înțeles că puterea rețelei crește prin finanțare independentă.

O şansă pentru presa independentă

”Ideea mi-a venit stând în trafic, în drum spre un mall. Mi-am dat seama care este problema majoră a publicațiilor locale. Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară. Avem colegi, precum Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman sau Sebastian Oancea de la Vrancea 24, care s-au trezit peste noapte că la ordin politic li s-a tăiat finanțarea de publicitate. PressHub market este o pârghie economică de care au nevoie publicațiile independente din rețeaua pressHUB”, a declarat Gabriel Baciu co-fondator al publicației independente InRoman.ro, care acoperă știri locale în județul Neamț.

Proiectul a fost finanțat de The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative. Prin cele 27 de publicații membre, PressHUB market acoperă știri și campanii de presă independentă din toate regiunile țării. Rețeaua este în continuă creștere.

Cine este Fundația Freedom House România (FHR)

Organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului, cu renume de promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept și al bunei guvernări. FHR este unul dintre principalii promotori ai valorilor care stau la fundamentul civilizației occidentale în România. Încă de la
înființare, în 1998, Freedom House România a dezvoltat programe prin care a sprijinit jurnalismul de calitate, justiția, patrimoniul românesc, administrația publică și a fost preocupată de absorbția și corecta folosire a fondurilor UE.

ȘTIRI VIDEO GdS