10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWT:Social, „rivalul Facebook“ lansat de Wikipedia

WT:Social, „rivalul Facebook“ lansat de Wikipedia

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, spune că noua sa reţea de socializare, WT: Social, „rivalul Facebook“, are acum peste 160.000 de membri, strânşi în mai puţin de 48 de ore.

WT:Social s-a poziţionat drept o reţea „cu un focus pe ştiri“ (în ordine cronologică, nu pornind de la un algoritm bazat pe interese) şi susţine că utilizatorii vor putea edita titluri de ştiri false, conform digi24.ro.
„Îţi oferim puterea de a lua propriile decizii despre ce fel de conţinut primeşti şi de a edita titlurile false sau să ne atenţionezi dacă vezi o postare-problemă. Vom încuraja un mediu unde actorii negativi sunt eliminaţi pentru ca aşa e corect, nu pentru că, brusc, ne afectează profitul“, scrie în introducerea WT:Social.

WT:Social se bazează „pe generozitatea donatorilor individuali“, în locul reclamelor

WT:Social se bazează „pe generozitatea donatorilor individuali“, în locul reclamelor, spre deosebire de Facebook şi alte reţele. Platforma susţine că nu va vinde niciodată datele utilizatorilor.
Cei ce se înscriu pe reţea sunt adăugaţi unei liste de aşteptare şi rugaţi să invite mai multe persoane sau să aleagă un abonament de 12 euro pe lună sau 90 de euro pe an, în Europa.
Într-un interviu recent cu Financial Times, Jimmy Wales a descris modelul de afaceri al reţelelor de socializare bazate pe publicitate drept „problematice“. „Si se pare că marele câştigător e conţinut de slabă calitate“, a declarat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS