10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina le face program de joacă pe computer copiilor

China le face program de joacă pe computer copiilor

Guvernul se arată tot mai îngrijorat de dependenţa copiilor de jocurile video, aşa că a decis să ia măsuri pentru a proteja sănătatea celor mai tineri cetăţeni ai ţării.

Autorităţile chineze au hotărât, săptămâna aceasta, să impună copiilor şi adolescenţilor sub 18 ani un program de joacă on-line, structurat pe grupe de vârstă. În timpul săptămânii, ei au voie să se joace zilnic doar 90 de minute, iar în weekend și de sărbători, trei ore. Ora de culcare trebuie respectată, astfel că între orele 22.00 și 8.00 accesul la jocurile on-line le este interzis.
Guvernanţii au prevăzut înclusiv limite de cheltuieli în jocurile video pentru minori. Jucătorii cu vârste cuprinse între de opt şi 16 ani pot cheltui până la 200 de yuani (29 de dolari) pe lună, în timp ce adolescenţii între 16 și 18 ani au dreptul să cheltuiască până la 400 de yuani.
Noile reglementări se vor aplica în mod universal tuturor platformelor de jocuri online care operează în China.

Campanie împotriva dependenţei de jocuri

Aceste noi prevederi fac parte din campania dusă de China pentru reducerea dependenței de jocuri video, despre care oficialii consideră că dăunează grav sănătății copiilor şi bugetului familiilor. În 2018, guvernul a anunțat înființarea unui regulator de jocuri, care limitează numărul de noi jocuri on-line, restricționeză sumele ce se pot cheltui în acest sens și impune un sistem de restricție pentru vârstă.
În același an, China a sistat timp de nouă luni acordarea de aprobări pentru noi jocuri video, ceea ce a afectat semnificativ industria lucrativă.
China este a doua cea mai mare piață de jocuri din lume, veniturile globale americane depășind China pentru prima dată în acest an, în urma sistemului de restricţii pus în aplicare începând de anul trecut.

Dependenţa de jocuri, tot mai îngrijorătoare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să introducă pe lista tulburărilor mentale dependenţa de jocuri. China nu este singura ţară care a hotărât să ia măsuri împotriva dependenţei copiilor şi tinerilor de jocurile video. Guvernul din Coreea de Sud a introdus o lege care interzice copiilor sub 16 ani accesul la jocurile on-line în intervalul 24.00-6.00. În Japonia, jucătorii sunt atenționați prin ferestrele pop-up atunci când cheltuiesc mai mult de o anumită sumă lunar sau dacă petrec mai mult de o anumită perioadă de timp jucând jocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS