24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pensionar, falsificator de tablouri, descoperit în Italia

Un pensionar, falsificator de tablouri, descoperit în Italia

Poliţia italiană a anunţat luni că a descoperit un atelier condus de un pensionar care realiza opere de artă false. Acesta reproducea tablouri pictate de Amedeo Modigliani şi de alţi artişti de seamă din secolul al XX-lea, informează DPA.
Poliţiştii italieni au spus că au confiscat nouă picturi şi 10 desene atribuite lui Modigliani şi care erau „suspecte de contrafacere”.
Ei au confiscat alte 13 picturi atribuite artistului britanic Lucian Freud, două atribuite lui Antonio Buenos, una lui Maurice Utrillo şi mai multe etichete, sigilii şi timbre.
Bărbatul care coordona atelierul este anchetat pentru contrafacere, a declarat colonelul de poliţie Nicola Candido.

Aceste opere de artă, dacă ar fi considerate autentice, ar avea o valoare de piaţă totală de mai multe sute de milioane de euro. În 2018, un nud de Modigliani a fost vândut de casa Sotheby’s la New York cu 157 de milioane de dolari.

Raidul de luni a fost rezultatul unei anchete care a urmat firul informaţiilor obţinute de Poliţia italiană după confiscarea în luna martie a două falsuri prezumtive de Modigliani, prezentate într-o expoziţie vernisată în Palermo.

Curatorul acelei expoziţii şi preşedintele Institutului Amedeo Modigliani, o instituţie care certifică autenticitatea operelor de artă, continuă să fie anchetat de autorităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS