Acasă Actualitate Dosarul Adinei Florea, clasat de procurori

Dosarul Adinei Florea, clasat de procurori

-


Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a clasat dosarul de abuz în serviciu, deschis pe numele Adinei Florea.

Florea era acuzată că i-a furnizat lui Darius Vâlcov documente clasificate, mai exact unul din protocoalele secrete dintre Parchetul General şi SRI, semnat de fostul procuror general Augustin Lazăr. Procurorul a constatat că fapta nu există, potrivit g4media.

Vorbim de dosarul deschis anul trecut ca urmare a publicării acelui protocol pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov. El a publicat protocolul strict secret, SRI s-a sesizat și a făcut o plângere la Parchetul General. A fost audiată acea grefieră care a fost supusă testului poligraf. Persoana audiată a spus că Adina Florea i-a cerut să facă o copie a acelui protocol, după care i l-a înmânat.
Dosarul a fost clasat pe 15 mai acest an în baza articolului 16 litera a din Codul de procedură penală, adică „fapta nu există”. Adina Florea era vizată pentru abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost închis de procurorul SIIJ Sorin Iasinovschi. Şi el a candidat la şefia SIIJ, însă comisia CSM condusă de Lia Savonea a preferat-o pe Adina Florea.

Adina Florea este procuroarea care a câştigat concursul organizat de şefa CSM, Lia Savonea, şi ar trebui ca stăzi să fie instalată de plenul CSM.

Sursag4media

ȘTIRI VIDEO GdS

Liberalii vor Corpul de Control al premierului la SJU Craiova

Liberalii doljeni acuză autorităţile judeţene că nu se preocupă de soarta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Într-o conferinţă de presă susţinută duminică,...