Acasă Actualitate Dosarul Adinei Florea, clasat de procurori

Dosarul Adinei Florea, clasat de procurori

-


Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a clasat dosarul de abuz în serviciu, deschis pe numele Adinei Florea.

Florea era acuzată că i-a furnizat lui Darius Vâlcov documente clasificate, mai exact unul din protocoalele secrete dintre Parchetul General şi SRI, semnat de fostul procuror general Augustin Lazăr. Procurorul a constatat că fapta nu există, potrivit g4media.

Vorbim de dosarul deschis anul trecut ca urmare a publicării acelui protocol pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov. El a publicat protocolul strict secret, SRI s-a sesizat și a făcut o plângere la Parchetul General. A fost audiată acea grefieră care a fost supusă testului poligraf. Persoana audiată a spus că Adina Florea i-a cerut să facă o copie a acelui protocol, după care i l-a înmânat.
Dosarul a fost clasat pe 15 mai acest an în baza articolului 16 litera a din Codul de procedură penală, adică „fapta nu există”. Adina Florea era vizată pentru abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost închis de procurorul SIIJ Sorin Iasinovschi. Şi el a candidat la şefia SIIJ, însă comisia CSM condusă de Lia Savonea a preferat-o pe Adina Florea.

Adina Florea este procuroarea care a câştigat concursul organizat de şefa CSM, Lia Savonea, şi ar trebui ca stăzi să fie instalată de plenul CSM.

Sursag4media

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiovenii, buluc la piaţă

Pandemia de COVID-19 nu prea îi sperie pe craioveni din moment ce dau buluc în pieţele oraşului să se aprovizioneze. Cumpărăturile zilnice...