17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Azi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Poştei

Azi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Poştei

Ziua Mondială a Poştei se sărbătoreşte, în fiecare an, la 9 octombrie. Aceasta marchează înfiinţarea, în 1874, prin semnarea Tratatului de la Berna (Elveţia), a Uniunii Generale a Poştelor (UPU). Ziua mondială a poştei a fost declarată la această dată de Congresul Uniunii Poştale Universale, desfăşurat la Tokyo, în Japonia, în 1969.

Scopul marcării acestei zile este de a conştientiza rolul sectorului poştal în viaţa oamenilor şi a societăţilor de afaceri, contribuţia sa la dezvoltarea socială şi economică a ţărilor. De asemenea, are menirea să încurajeze statele membre ale Uniunii Poştale Universale să întreprindă programe prin care să transmită mesajele lor şi să facă cunoscute activităţile proprii în rândul publicului şi a mass-media la nivel naţional.

Poșta Română a depășit o perioada grea pe care a traversat-o în ultimii ani.

Poşta Română se va concentra în perioada următoare pe investiții care vor repoziționa instituţia acolo unde îi este locul și o vor alinia la cerințele de automatizare firești ale pieței.

” Noi, cei din Poșta Română construim legături între oameni de peste 155 de ani. Astăzi este ziua mondială a Poștei, zi în care aș vrea, în primul rând, să le urez La mulți ani tuturor celor care fac parte din această mare familie. În al doilea rând, aș vrea să amintesc că anul acesta este un an în care ne putem bucura că Poșta Română a depășit o perioada grea pe care a traversat-o în ultimii ani.

Compania a ajuns să își tripleze profitul și datorită eforturilor tuturor angajaților. Asta se traduce prin faptul că în perioada următoare, ne vom concentra pe investiții care vor repoziționa Poștă Română acolo unde îi este locul și o vor alinia la cerințele de automatizare firești ale pieței, pentru că numai prin investiții, putem realiza creșterea veniturilor companiei care să permită ulterior măriri salariale ale personalului din Poșta Română”, a declarat pentru Gazeta de Sud, Mircea Tudosie, directorul genereal al Poştei Române.

Poșta Română, afaceri și profit net în creștere

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a consemnat în primele șase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 622,2 milioane de lei, de la 568,76 milioane de lei în iunie 2018, iar profitul net a urcat de aproape trei ori, la 29,4 milione de lei, comparativ cu 10,63 milioane de lei la finele primului semestru din anul precedent.

Profitabilitatea companiei s-a îmbunătățit pe fondul avansului veniturilor din exploatare peste rata de creștere a cheltuielilor din exploatare (9,6% versus 8%), reducerii cheltuielilor financiare cu 41,7% și dublării veniturilor financiare.

Poșta este unul dintre cei mai mari jucători locali de profil, are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități. Compania este controlată de Ministerul Comunicațiilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Restricții de circulație pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru efectuarea de...

Doi spanioli s-au răsturnat cu mașina la Cerna Sat

Doi tineri din Spania au ajuns joi, la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în albia pârâului Cărbune, între Cerna Sat,...

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.