22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum se contrazic şeful Poliției Române și procurorul general în dosarul fetiţei din Dâmboviţa

Cum se contrazic şeful Poliției Române și procurorul general în dosarul fetiţei din Dâmboviţa

În toate activitățile derulate de polițiști în dosarul uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții, a fost prezent un procuror, susține şeful Poliției Române, Liviu Vasilescu. El îl contrazice pe procurorul general Bogdan Licu, care susține că procurorul de caz nu a știut despre conversația telefonică pe care polițiștii au avut-o sâmbătă noapte cu olandezul, care deja era în Amsterdam, scrie HotNews.

Nu este prima controversă Parchet-Poliție, procurorii și polițiștii contrazicându-se și în cazul Caracal, mai exact cu privire la percheziția în locuinţa lui Gheorghe Dincă, unde anchetatorii au descins abia după 19 ore, pe motiv că procurorul a emis mandat de percheziție doar dupa ora 6.00 dimineața.

La toate activitățile desfășurate în caz a fost prezent un procuror (…) Eu vă spun că a fost un procuror la toate activitățile, a declarat, astăzi, șeful Poliției Române, întrebat despre declarațiile lui Licu potrivit cărora procurorul de caz nu a fost informat că polițiștii l-au contactat telefonic pe cetățeanul olandez.

Întrebat când a început vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, Liviu Vasilescu a răspuns: Din acea noapte, dar volumul de imagini a fost unul foarte mare. Din acea noapte s-a făcut vizionarea camerelor și s-au luat toate mașinile suspecte și s-a verificat mașină cu mașină.

Şeful Poliției Române dă vina pe olandezi, care nu au anunțat că suspectul comisese și alte infracțiuni

El a susținut că primul echipaj de poliție a ajuns la fața locului la 6 minute de la apelul la 112 privind dispariția fetei. „Vineri seară s-au mobilizat forțe și au început căutările. În jurul orelor 19.33 s-a efectual apel la 112, iar în șase minute o echipă a ajuns acolo, iar începând cu ora 20.00 au început să vină forțe de la Găești și de la ora 21.00 de la Poliția Dâmbovița. Au fost în jur de 120 de cadre în orice moment, iar duminică urma să vină încă 80 de cadre de la inspectoratele de poliție Dâmbovița și Prahova și 100 de jandarmi, a declarat Vasilescu.

Şeful a mai spus că autoritățile din România nu au fost informate de cele din Olanda privind prezența lui Johannes Visscher în România și nici cu privire la infracțiunile pentru care a fost cercetat, ipoteză susținută și de procurorul general Bogdan Licu.”

De obicei, este semnalată prezența cetățenilor străini care au antecedente de agresiuni sexuale. Atunci când părăsesc o țară și se deplasează în altă țară, când avem astfel de semnalări, luăm toate măsurile necesare conform metodologiilor noastre. În acest caz nu am avut semnalare”, a declarat șeful Poliției Române.

Raluca-Maria Nedelea

SursaHotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS