11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVa fi înființat Serviciul pentru Arii Protejate

Va fi înființat Serviciul pentru Arii Protejate

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a participat joi la ședința de lucru cu primarii și secretarii comunelor, orașelor și municipiilor din județul Gorj. Întâlnirea a avut loc la Prefectura Gorj.

Discuțiile au vizat în principal constituirea Serviciului Teritorial Gorj al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, modalități de obținere a avizelor în vederea accesării fondurilor europene. La Târgu Jiu a fost prezent și Adi Croitoru, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. În același cadru s-a mai discutat despre implementarea proiectului „Let’s Do It Romania“.

Informații în acest sens au fost prezentate de Monica Dobrescu, șef la Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj.

Atribuțiile autorităților în caz de situații de urgență

De asemenea, au fost prezentate principalele atribuții ale autorităților administrației publice locale derivate din Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică, precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră, aprobat prin Ordinul comun al Ministerului Apelor și Pădurilor și Ministerului Afacerilor Interne nr. 459/78/2019. Ionela Teodorescu, de la Biroul Județean Gorj al Autorității Electorale Permanente, a oferit informații în legătură cu sarcinile ce le revin primarilor şi secretarilor generali ai comunelor, oraşelor şi municipiilor în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Preşedintele României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS