Acasă Actualitate Tineri maramureșeni, găsiți morți printre stânci, în Austria

Tineri maramureșeni, găsiți morți printre stânci, în Austria

-

Doi tineri din Maramureș au murit la locul de muncă din Austria, după ce un vagon supsendat s-a prăbușit într-o prăpastie, conform observator.ro

Nicolae Corjuc (21 de ani) și Vasile Ioan Volosin (29 ani), din Uloha, Poienile de sub Munte, au plecat în Austria la muncă, la tăiat de lemne în pădure.

Cei doi bărbați au sfârşit tragic lângă satul Winklsagritz, Austria, în timp ce curăţau o zonă forestieră care fusese afectată de o furtună. 

Bărbații au lucrat luni întregi în regiune la curățenie, după furtuna de anul trecut. Copacii tăiați au fost transportați cu ajutorul unui sistem de macarale prin cablu, pe un camion special pentru terenuri abrupte. La un moment dat, frânghia de remorcare s-a rupt, iar vagonul în care se aflau cei doi a căzut, pe stânci, de la mai mult de 50 de metri.

70 de oameni, salvatori, salvamonți, pompieri plus un elicopter au intervenit, dar nu au mai putut face nimic pentru cei doi tineri maramureşeni.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Râmnicu Vâlcea s-a înfrăţit cu Pretura Ciocana, Chişinău

Râmnicu Vâlcea s-a înfrăţit cu Pretura Ciocana, municipiul Chişinău, după ce ieri, primarul Mircia Gutău a semnat acordul de cooperare şi înfrăţire.