16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorul școlar general de la Olt, amendat că nu a răspuns în termen la solicitare pe Legea 544/2001

Inspectorul școlar general de la Olt, amendat că nu a răspuns în termen la solicitare pe Legea 544/2001

Curtea de Apel Craiova a decis marți că inspectorul școlar general al ISJ Olt să fie amendat pentru că nu a răspuns la timp unei solicitări pe Legea 544/2001. Amenda este 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere aferente unei perioade de două luni și jumătate.

Acțiunea în instanță împotriva inspectorului școlar general al ISJ Olt a fost formulată de un cadru didactic de religie.

”Admite recursul. Casează sentinta şi, rejudecând, Admite în parte actiunea în sensul că aplică Inspectorului Şcolar General al ISJ Olt o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere aferentă perioadei 04.02.2019-18.04.2019. Definitivă”, este soluția Curții de Apel Craiova.

Inspectorul şef nu va plăti amenda. Deocamdată

Juristul ISJ Olt spune că profesorul a cerut în instanță ca inspectorul școlar general să fie amendat pentru că nu ar fi primit la timp răspunsul la o solicitare către ISJ Olt în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public. ”Speța este pe întârzierea unui răspuns pe Legea 544. Cadrul didactic care a formulat solicitarea către ISJ Dolj s-a îndreptat apoi în instanță și a cerut să fie amendat inspectorul școlar general considerat responsabil de faptul că răspunsul la cererea pe Legea 544 nu a fost formulat la timp. În primă fază cadrul didactic a cerut acest lucru la Tribunalul Olt unde a pierdut procesul și apoi a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, unde văd că i s-a admis în parte cererea și s-a dispus amendarea inspectorului școlar general”, a declarat Anca Paul, juristul ISJ Olt.

Juristul a precizat însă că există o cale de atac împotriva deciziei instanței, ”Deocamdată inspectorul școlar general nu va plăti amenda pentru că vom face contestație la executare”, a mai precizat Anca Paul. Reprezentanții ISJ Olt au mai precizat că, deocamdată, nu au calculat cuantumul amenzii. Juristul ISJ Olt a mai precizat și că reclamantul a fost profesor titular în Olt, dar că i s-a desfăcut contractul de muncă pentru că ar fi încercat să aibă relații intime cu elevele. ”Persoana respectivă a atacat în instanță decizia școlii de a-i desface contractul de muncă, dar a pierdut procesul. Sentința esre irevocabilă”, a mai precizat Anca Paul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS