17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumentarul "colectiv" a avut premiera la Veneţia

Documentarul „colectiv” a avut premiera la Veneţia

Documentarul „colectiv”, de Alexander Nanau, a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, iar membrii echipei au păşit pe covorul roşu pe acordurile piesei „The Day We Die” a trupei Goodbye to Gravity, scrie MEDIAFAX.

Premiera de miercuri a fost deschisă cu o conferinţă de presă, la care au participat protagoniştii şi membrii echipei de producţie, respectiv Alexander Nanau, Antoaneta Opriş, Bianca Oana, Mihai Grecea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Razvan Luţac, Camelia Roiu, Vlad Voiculescu, Tedy, Narcis şi Mihaela Hogea.

Ceremonia de pe covorul roşu, pe acordurile piesei „The Day We Die” a trupei Goodbye to Gravity – care concerta în clubul bucureştean în momentul în care a izbucnit incendiul din 30 octombrie 2015, a fost urmată de o proiecţie a filmului.

„Colectiv” marchează o premieră pentru istoria recentă a cinematografiei româneşti, fiind, potrivit organizatorilor evenimentului italian, primul documentar românesc selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Filmul face parte din selecţia oficială şi este prezentat în afara competiţiei.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS