17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Iranul a dezvoltat un sistem antiaerian "mai avansat decât sistemul S-300"

Iranul a dezvoltat un sistem antiaerian „mai avansat decât sistemul S-300”

-

Iranul a anunțat joi că a dezvoltat un nou sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă, descris de președintele iranian Hassan Rouhani ca fiind mai avansat decât sistemul rusesc S-300, informează hotnews.


Sistemul Bavar-373, despre care Iranul susține că a fost dezvoltat de industria locală, „poate detecta (…) ținte sau avioane la peste 190 de mile și distruge la 124 de mile”, a declarat ministrul Apărării de la Teheran, Amir Hatami.

Președintele Rouhani a descris noul sistem ca fiind mai avansat decât sistemul S-300, livrat Iranului de către Rusia în 2016.
„Acum că dușmanii noștri nu acceptă logica, nu putem răspunde cu logică”, a declarat Rouhani.
Prezentarea noului sistem antiaerian are loc la doar două luni după ce Iranul a doborât o dronă americană deasupra Strâmtorii Ormuz.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.