8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrept la replică: Clariant nu a fost implicată în dezbaterea de la Podari din 22.08.2019

Drept la replică: Clariant nu a fost implicată în dezbaterea de la Podari din 22.08.2019

Dezbaterea publică din 22 august 2019, ora 14.00 de la Podari a fost organizată de Primăria Podari la cererea companiei GETEC si a Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, în vederea obținerii autorizației de mediu necesară construcției unei centrale de cogenerare care folosește biomasă. Dezbaterea publică nu a vizat și nu a implicat compania Clariant, iar titlul publicat de dumneavoastră nu are legatură cu dezbaterea respectivă și induce în eroare opinia publică.

Cu acest prilej menționăm că fabrica de bioetanol de la Podari, pe care o va construi Clariant, este un proiect aprobat și susținut de Uniunea Europeană, care are reguli de protecția mediului extrem de stricte și printre cele mai sigure din lume. Siguranţa este o prioritate pentru Clariant la nivel global, iar acest lucru se va reflecta integral şi în activitatea noastră din România. Nu facem compromisuri, fie că vorbim despre sănătatea populaţiei, calitatea apei sau a aerului. Nu există factori de mediu rezultaţi din activitatea Clariant în Podari care să creeze probleme de sănătate populaţiei din vecinătate, fapt confirmat și de toate autoritățile competente.

Emisia de CO2 rezultată în procesul de productie nu depășeste limitele permise de legislație.

Emisia de CO2 rezultată în procesul de productie nu depășeste limitele permise de legislație. Dioxidul de carbon nu este considerat a fi un poluant atmosferic și există in condiții normale în aer. Concentrația dioxidului de carbon rezultat din activitatea de producție a etanolului din Podari nu va depăși valorile care se produc în mod natural în atmosferă și nu va avea nici un efect negativ asupra populatiei din vecinătate.

Utilizarea biocombustibilului avansat produs de fabrica Clariant va avea un impact pozitiv semnificativ asupra schimbărilor climatice

Dimpotrivă, utilizarea biocombustibilului avansat produs de fabrica Clariant va avea un impact pozitiv semnificativ asupra schimbărilor climatice, reducând o cantitate considerabilă de gaze cu efect de seră, care ar fi fost generată de traficul rutier al vehiculelor care utilizează doar combustibili fosili. Introducerea pe piață a bioetanolului va permite României să atingă obiectivele stabilite de Strategia națională privind schimbările climatice și să îndeplinească cerințele europene pentru pachetul Energie – Schimbări Climatice.

Râul Jiu nu va fi poluat

Râul Jiu nu va fi poluat prin producția de bioetanol Clariant. Parametrii apelor evacuate în râul Jiu vor fi mai stricți decât limitele maxime legale. În plus, valorile indicatorilor de calitate ai apelor râului Jiu vor fi monitorizate în mod regulat, în conformitate cu legislația în vigoare. Având în vedere respectarea strictă a tuturor limitelor legale privind calitatea apei deversate în râu, nu va exista niciun impact asupra habitatului de pești sau a sănătății populației.

Avand în vedere că atât titlul cât și informația conţinută în acest articol sunt eronate, am aprecia în mod deosebit să publicați cele de mai sus, în respect pentru cititorii dumneavoastra și pentru compania Clariant.

Cu mulțumiri,

Reprezentanții Clariant Romania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS